Ларіати з бісеру.

Ларіати - довгі вузькі джгути. Ларіати з бісеру в'яжуться здебільшого  6-9 бісерин у колі і китичками на кінцях. Надихнули мене на тему ларіатів вироби Євгенії Слюсаренко (https://www.livemaster.ru/panterabagira). Хоча ларіатів в інеті достатньо різних майстрів, але я для себе виділила саме її. Ларіати однаково красиво виглядають і однотонними, так і з малюнком, або з двох кольорових частин.




















Ларіати плетуть в різних техніках, але я зупинюсь на в'язанні гачком. В'яжуть ларіати напівстовбчиком (майстер-клас є тут).  
Поради: набираючи бісер на нитку, не набирайте бісер на всю довжину, готовий ларіат може мати довжину і 1,20 м, і більше, а це означає, що набирати треба більше 8 метрів бісерної нитки, дуже не зручно в'язати і перетягувати весь бісер у процесі в'язання. Є легкий і якісний спосіб додавання нитки. Я набираю біля метру бісеру і в'яжу. Коли нитка закінчується додаємо нову простеньким способом (див. на відео 22:24) . 



Ще одна порада. Хто в'яже китайським бісером, знає, що там дуже часто трапляються бісеринки іншого розміру у порівнянні з основною масою бісеру (або завеликі, або затонкі). Такі бісеринки треба видаляти. Щоб не різати нитку, треба роздавити бісеринку пласкогубцями, але так, щоб не пошкодити нитку. Можна вставити у браковану бісеринку голку і тоді роздавити бісер. Я це роблю без голки, але пласкогубці ставлю перпендикулярно до нитки і давлю тільки бісеринку, яка притиснута з ниткою до пальця (див. фото)

В'язання бісерних джгутів гачком. Як роздавити бісеринку на нитці.


Ніби все. А тепер найцікавіше. Фото і схеми.

Ларіат на 6 або 8 бісерин в полоску
 схема.jbb

Ларіат на 6 або 8 бісерин в полоску


Ларіат на 6 або 8 бісерин з квітками
 схема.jbb

Ларіат на 6 або 8 бісерин з квітками

Ларіат на 6 бісерин 

Ларіат на 6 бісерин


Ларіат на 7 бісерин 


Ларіат на 7 бісерин

Ларіат на 7 бісерин 
Ларіат на 7 бісерин ромбики

Ларіат на 8 бісерин 

Ларіат на 8 бісерин

Ларіат "Рябий" на 9 бісерин 

Ларіат "Рябий" на 9 бісерин

Існує багато способів зав'язування ларіатів. Сама відео не записувала, бо їх є достатньо в інтернеті. Пропоную відео, яке мені сподобалось



Немає коментарів:

Дописати коментар