Намисто в етно-стилі.

Мрієте про модне дизайнерське кольє, але без шкоди для сімейного бюджету? Цей відео урок допоможе вирішити таку проблему. Разом з ним ви зможете зробити оригінальні намиста з тканини. Вони ідеально впишуться в будь-який образ. А простору для фантазії настільки багато, що можна зробити таке кольє на кожен день у році.



Для того, щоб зробити текстильні намисто в етно-стилі, нам знадобиться:
- легка трикотажна тканина будь-яких кольорів;
- великі намистини;
- намистини для зовнішнього вигляду або будь-які інші предмети декору;
- бавовняна або лляна мотузка;
- фіксатор для біжутерії (можна придбати в будь-якому магазині фурнітури);
- гачок;
- ножиці;
- нитка з голкою;
- швейна машина.

Великі намистини я, зазвичай, роблю з соленого тіста (1частина борошна, 1 частина дрібної солі, чуть олії і води, детальніше, тут ). Звичайно дерев'яне або пластмасове намисто можно придбати у відповідних магазинах, але я звикла робити з того, що є під руками і нічого не коштує) 



Взагалі, коли приходить натхнення та ідеї, бігати по магазинам не дуже хочеться. Отже намисто зробила з тіста, підсушила, обов'язково покриваю лаком (можно і лаком для нігтів).
З тканини вирізуємо смужку, шириною близько 10 см. Довжина може бути різною, в залежності від вашого бажання. Складаємо цю смужку навпіл з виворітного боку і прошиваємо. Вивертаємо на лицьову сторону. У нас повинна вийти з тканини трубочка.

Намисто в етно-стилі.

З зовнішньої сторони надягаємо на трубочку блискучі намистини і рухаємо їх до центру. Після цього, з обох сторін протягуємо великі намистини всередину трикотажної трубочки. Працювати можна відразу по дві або три. Між отриманими намистинами робимо проміжок за допомогою нитки. Обмотує нею трубочку. Робити це треба між кожною бусиною. Продовжуємо одягати і чергувати намистини з зовнішньої і з внутрішньої сторони. У результаті повинна вийти гарна кольорова нитка.


Намисто в етно-стилі.

Наступна нитка для кольє робиться схожим способом, але в якості "наповнення" трикотажної трубочки виступає бавовняна або лляна мотузка. Просовуємо її всередину. У центр можна помістити будь-які додаткові елементи декору.



Наступна нитка робиться зі звичайного тонкого трикотажу. Для цього можна взяти тканину іншого кольору, відповідного до гамі попередніх ниток. Нарізаємо на тонкі смужки шириною близько 6-7 див. Починаємо їх тягнути уздовж так, щоб краї закрутилися. Таку смужку не треба обробляти ні швом, ні додатковим клеєм. Для кольє знадобиться таких 10-12 смужок.


Тепер залишилося з'єднати всі нитки разом і закріпити їх фіксаторами. Перед фіксацією закріплюємо всі елементи ниткою з голкою, щоб вони не розпадалися і не з'їжджали.

Намисто в етно-стилі.

Якщо ви придбали фіксатори без гачка, то його можна придбати окремо в тому ж магазині фурнітури або зняти з непотрібного брелока або старих бус. У відео уроці рекомендується використовувати трикотажну тканину, так як вона менше всього розсипається і краще тягнеться. Але ви можете використовувати тканини абсолютно різного виду і намистини різних розмірів.


В іншому відео уроці, який представлений нижче, представлений спосіб створення витончених браслетів з подібною технікою. Дивимося і створюємо прекрасне!



Немає коментарів:

Дописати коментар