Дерева з бісеру
Для ялиночки з бісеру приготуйте:
- дріт;
- зелений и золотий бісер;
- нитку (темно-коричневу);
- гіпс;
- клей ПВА;
- плоске кашпо;
- декор для грунту (пайєтки, залишки бісеру)




Роботу над ялинкою розділимо на три етапи: на першому плетемо заготовку і вершечок; на другому – формуємо з них гілкиі пошарово риплітаємо їх до стовбура; на третьому - оздоблення. Для нашої новорічної красуні з бісеру треба наплести багато заготовок-лапок з трьох петель. Одна петля – девять бісеринок.

Дерева з бісеру. Майстер клас.

Робимо 60 точно таких же ж заготовок золотих шишок для новорічної ялинки.

Дерева з бісеру. Майстер клас.

Починаємо плетіння нашого дерева з бисеру золотого відтінку – формуємо верхівку.
Плетемо петлю верхівки з 15-ти бісеринок і оточуємо її трійкою таких же ж петель. Спускаючись нижче, прикручуємо попарно вісім зелених лапок-заготовок.

Дерева з бісеру. Майстер клас.

Получилось чотири шари петелькових лапок ялинки зеленого кольору. Тепер, прикрутимо три лапки. Маківка готова. До вільних кінців дроту додаємо чотири фрагменти жорсткого дроту - це основа для стовьура і корені - кріплення. Переходимо до другого етапу.

Дерева з бісеру. Майстер клас.

Беремо заготовку-лапку з золотого бісеру і попарно прикручуємо до неї чотири зелені лапки. Обмотуємо ниткою. Робимо ще п'ять таких гілочок, і прикручуємо їх до маківки по три в рядок. Для наступних двох рядів так само робимо шість гілок, але вже з шести зелених лапок на кожній.
Дерева з бісеру. Майстер клас.

Наступні два ряди: по чотири гілки з восьми зелених лапок. Наступні два ряди: по четири гілки з десяти зелених лапок. Наступний ряд: шість гілок з дванадцяти зелених лапок.

Дерева з бісеру. Майстер клас.

Наступний ряд: з п'яти двійних гілок. Вони формуються з десяти гілок по вісім зелених лапок в кожній. Скручуємо їх по дві, парно примотуємо до місця з'єднання і чуть нижче шість лапок. Прикручуємо двійні гілки до стовбура.

Дерева з бісеру. Майстер клас.

Останній ряд: з п'яти трійных гілок. Робимо п'ятнадцять гілок, як в попередньому ряді. Скрутивши і закріпивши їх парами, прикріпляємо біля місця з'єднання жві зелені лапки. Прикручуємо по третій гілці і завершуємо кожну трійну гілку, закріплюючи чотири зелені лапки. Закріплюємо трійні гілки до стовбура.

Дерева з бісеру. Майстер клас.
Не забуваємо кожну гілку і стовбур, в момент кріплення гілок, тісно затягувати ниткою. Заливаємо в кашпо гіпс і закріпляємо в ньому зігнуті корені-дроти . Сушимо і, промазавши поверхність гіпсу клеєм, прикрашаємо блискучим декором.

Дерева з бісеру. Майстер клас.


Немає коментарів:

Дописати коментар