Майстер-клас із в'язання бісерних джгутів гачком.

Є два види в'язання: напівстовпчиком і стовпчиком без накиду. Виглядають джгути по-різному. У першому випадку, бісеринки лягають горизонтально (цеглинками), а в другому - косо (по діагоналі). Якщо в'язати стовпчиком, треба максимально підбирати колір нитки до бісеру, і бажано, щоб вона була трохи тонша, ніж при в'язанні напівстовпчиком, бо нитка може виднітися із-за бісеру. 




Ось маленькі, але наглядні майстер-класи з в'язання бісерних джгутів.

напівстовпчиком




стовпчиком




Поради: набираючи бісер на нитку, не набирайте бісер на всю довжину, набрана нитка на весь джгут може мати довжину  8 і більше метрів бісерної нитки, дуже не зручно в'язати і перетягувати весь бісер у процесі в'язання. Є легкий і якісний спосіб додавання нитки. Я набираю біля метру бісеру і в'яжу, якщо джгут кольоровий, в'яжу за схемою, то набираю певну кількість раппортів і в'яжу. Коли нитка закінчується додаємо нову простеньким способом (див. на відео 22:24) . Потім набираю ще стільки ж бісеру на нитку і знову в'яжу до закінчення набору і т.д.




Ще одна порада. Хто в'яже китайським бісером, знає, що там дуже часто трапляються бісеринки іншого розміру у порівнянні з основною масою бісеру (або завеликі, або затонкі). Такі бісеринки треба видаляти. Щоб не різати нитку, треба роздавити бісеринку пласкогубцями, але так, щоб не пошкодити нитку. Можна вставити у браковану бісеринку голку і тоді роздавити бісер. Я це роблю без голки, але пласкогубці ставлю перпендикулярно до нитки і давлю тільки бісеринку, яка притиснута з ниткою до пальця (див. фото)




Немає коментарів:

Дописати коментар